09.12.2022

Співпраця з окупантами – експрацівнику Управління поліції охорони в Донецькій області повідомлено про підозру

                                                                              

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру громадянину України у добровільному зайнятті посад в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний, працюючи інспектором-черговим чергової частини Маріупольського міжрайонного відділу Управління поліції охорони в Донецькій області, після початку повномасштабного вторгнення збройних сил РФ в Україну не прибув до місця збору особового складу та залишився на тимчасово окупованих територіях.
 
У подальшому він добровільно вступив до лав незаконного створеного правоохоронного органу – так званого «Мариупольского городского отдела государственной службы вневедомственной охраны УГСВО МВД ДНР» та 6 серпня присягнув на вірність агресорам.
 
Працюючи у незаконно створеному правоохоронному органі підозрюваний активно підтримує збройну агресію РФ проти України та бере участь у пропагандистських роликах, які поширюються через інформаційні канали так званого «МВД ДНР».
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводження ДВБ НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1147