09.12.2022

16 днів проти насильства - ювенальні прокурори столиці долучилися до Всеукраїнської акції

                                    

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня в Україні проводиться просвітницька кампанія «16 днів проти насильства».
 
Мета акції привернути увагу до проблем подолання будь-яких форм насильства, у тому числі домашнього, жорстокого поводження із дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
 
Ювенальні прокурори окружних прокуратур міста Києва долучилися до всеукраїнської кампанії та провели пізнавальні уроки для 73 навчальних закладів столиці.
 
Прокурори поспілкувалися з учнями 1-10 класів, а також провели онлайн-зустрічі із студентами Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Загалом у спілкуванні взяли участь понад 20 000 школярів та студентів.
 
Під час зустрічей ювенальні прокурори розповіли дітям та підліткам про характерні прояви домашнього насильства, пояснили, як його розпізнати і як діяти, якщо хтось став жертвою чи свідком такого насильства.
 
Також прокурори розказали учням, як уберегтися від шахрайства, зокрема у соцмережах, та не стати жертвою сексуального насильства у кіберпросторі.
 
Аби доступно донести дітям та підліткам важливу інформацію під час зустрічей були продемонстровані цікаві анімаційні фільми, герої яких потрапляли у різні ризикові ситуації та приймали відповідні рішення аби уберегтися від небезпеки, у тому числі від кібербулінгу.
 
Особливу увагу дітей було звернуто на те, що у випадках порушення їхніх прав, домашнього насильства чи булінгу, вони неодмінно мають звернутися по допомогу до правоохоронців та дорослих, яким вони довіряють.
 
Просвітницькі заходи для дітей та підлітків триватимуть і надалі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1130