06.12.2022

Напали на ринку та відібрали 50 тис. доларів США - повідомлено про підозру двом чоловікам

                   

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру двом мешканцям Київщини за фактом вчинення зухвалого розбійного нападу.
 
Згідно матеріалів слідства, злочинна група декілька днів відстежувала 52-річного потерпілого, який здійснював обмін валюти на ринку «Троєщина».  Вивчивши робочий графік чоловіка, зловмисники розробили план здійснення розбійного нападу на нього.
 
15 листопада 2022 року, перебуваючи поблизу ринку «Троєщина», один з нападників, попри велику кількість людей на ринку, вдарив потерпілого у голову та заволодів його сумкою із 50 тисячами доларів США. Інший нападник в цей час спостерігав за навколишньою обстановкою. Від отриманого удару потерпілий втратив свідомість та був госпіталізований.
 
Завдяки злагодженій роботі прокурорів, слідчих Деснянського управління поліції та працівників управління карного розшуку столичного главку поліції нападників вдалося встановити.
 
У ході проведених санкціонованих обшуків за місцями проживання вказаних осіб правоохоронці виявили речі, що належать потерпілому, та грошові кошти у сумі 10 тисяч доларів США. Також в одного чоловіка виявили 30 патронів, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.
 
Чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України та обрано безальтернативні запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.
 
Слідчі дії тривають.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури 

кількість переглядів: 1174