14.12.2022

Підпільні гральні зали з щомісячним доходом у 1 млн гривень – судитимуть 13 учасників злочинного угрупування

                                                

Дніпровською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно 13 учасників злочинного угрупування, які організували на території м. Києва діяльність розгалуженої мережі підпільних гральних закладів та забезпечували їх фінансування (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 203-2 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, вказані особи з дотриманням суворої конспірації налагодили в різних районах столиці діяльність 4 підпільних гральних закладів. Кожне з приміщень, яке використовувалося учасниками угруповання, було оформлено на підставних осіб, обладнано комп’ютерами з відповідним програмним забезпеченням, системою відеоспостереження, меблями, інтернет-зв’язком та місцями для відпочинку клієнтів.
 
Персонал закладів підбирався за результатами ретельної перевірки та працював позмінно. Для заохочення гравців їх безкоштовно пригощали напоями та надавали можливість грати в борг.
 
Дохід одного грального закладу становив від 900 тис. до 1 млн гривень в місяць.
 
Під час обшуку приміщень вилучено понад 60 одиниць комп’ютерної техніки з відповідним програмним забезпеченням, чорнові записи щодо обліку доходів та витрат гральних закладів, мережеве обладнання, інші предмети та документи, які використовувались у злочинній діяльності.
 
Серед підозрюваних – організатори нелегального бізнесу, «бухгалтери», адміністратори закладів та оператори-касири.
 
Санкція статей передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Заходи з викриття злочину проводилися прокурорами спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань у м. Києві ДСР Нацполіції України та слідчими Дніпровського управління поліції ГУНП в м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1562