15.12.2022

За позовом Київської міської прокуратури скасовано незаконну реєстрацію права на гідроспоруду вартістю понад 142 млн гривень

                                        

Київська міська прокуратура в судовому порядку домоглася скасування рішення про державну реєстрацію прав на гідроспоруду площею майже 3 500 кв. м та вартістю понад 142 млн грн, що розташована вздовж річки Дніпро у місті Києві.
 
Так, наприкінці вересня 2021 року у засобах масової інформації набула широкого розголосу ситуація щодо реєстрації майнових прав та права власності на низку гідротехнічних споруд, які розташовані уздовж парку «Наталка», на півострові «Собаче гирло», на острові «Оболонський» та в межах прибережних смуг інших водних об’єктів у столиці, за фізичною та юридичною особами.
 
Київська міська прокуратура в ході виконання конституційних функцій встановила факт незаконної реєстрації за третіми особами речових прав на вказані гідротехнічні споруди, право власності на які в силу вимог закону може бути набуте виключно Київською міською радою.
 
Захищаючи інтереси територіальної громади, органи столичної прокуратури подали до Оболонського районного суду м. Києва 7 позовів про скасування державної реєстрації речових прав на вказані гідротехнічні споруди та визнання недійсними договорів купівлі-продажу цих прав.
 
Наразі завдяки вжитим Київською міською прокуратурою заходам рішенням Оболонського районного суду міста Києва позов прокурора щодо гідроспоруди площею майже 3 500 кв м., розташованої вздовж річки Дніпро у місті Києві, задоволено.
 
Судовий розгляд інших позовів триває.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури 

кількість переглядів: 1319