20.12.2022

Збували оптовими партіями наркотики та психотропи - викрито 6 учасників злочинного угрупування

                                                                                    

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру шістьом учасникам злочинної групи, які в умовах воєнного стану налагодили розгалужену мережу розповсюдження наркотиків та психотропних речовин оптовими та роздрібними партіями на території міста Києва, Київської області та інших регіонів України (ч. 2, 3 ст. 307 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, протиправну діяльність організували шестеро уродженців міста Вугледар Донецької області. Зловмисники налагодили збут наркотичних засобів і психотропних речовин через поштові відділення, а також безконтактним способом шляхом так званих «закладок», попередньо отримавши замовлення на інтернет-сайті.
 
Загалом під час досудового розслідування правоохоронці задокументували 11 епізодів збуту вищевказаними особами психотропних речовин, у тому числі особливо небезпечних, та наркотичних засобів в особливо великих розмірах. 
 
Під час проведення низки одночасних санкціонованих обшуків за адресами мешкання фігурантів правоохоронці вилучили 1, 6 кг розфасованої психотропної речовини «PVP», 2 кг канабісу,  1 кг амфетаміну,  50 згортків  для «закладок» з канабісом, амфетаміном, «PVP» та мефедроном, таблетки «МДМА», пакувальні матеріали, електронні ваги, а також мобільні телефони, за допомогою яких особи спілкувалися між собою та з замовниками, та два автомобіля.
 
Вартість вилучених наркотичних засобів та психотропних речовин становить понад 1 млн грн.
 
Наразі усім підозрюваним обрано безальтернативні запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.
 
Встановлюється канал постачання наркотичних засобів та психотропних речовин, а також особи, які можуть бути причетні до їх незаконного обігу та реалізації.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.
 
Викрито протиправну діяльність прокурорами спільно з слідчими Деснянського УП ГУНП у м. Києві за оперативним супроводженням Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1209