20.12.2022

Привласнив земельну ділянку та дві квартири у столиці - повідомлено про підозру шахраю

                                           

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрито мешканця столиці у шахрайському заволодінні земельною ділянкою та двома квартирами у місті Києві (ч. 5 ст. 27 , ч. 1, 3, 4 ст. 190, ч. 1, 2 ст. 209, ч. 3, 4 ст. 358 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник придбав завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України та правовстановлюючі документи на земельну ділянку та дві квартири, які є відумерлою спадщиною та належать територіальній громаді столиці.
 
Використовуючи підроблені документи, зловмисник зареєстрував за собою право власності на вказані об’єкти нерухомості, та у подальшому, з метою легалізації незаконно набутого майна, відчужив їх добросовісним набувачам.
 
Наразі зловмиснику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
З метою збереження речових доказів у кримінальному провадженні за клопотанням окружної прокуратури на земельну ділянку та квартири накладено арешт.
 
Вартість заарештованого майна становить близько 1, 6 млн грн. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1190