21.12.2022

Вбивцю киянина засуджено до 10 років позбавлення волі

                                                 

За підтримання публічного обвинувачення Печерською окружною прокуратурою міста Києва оголошено обвинувальний вирок 33-річному уродженцю м. Горлівка Донецької області за фактом вчинення умисного вбивства (ч.1 ст.115 КК України).
 
Встановлено, що обвинувачений, колишній боксер, деякий час проживав у квартирі 42-річного потерпілого на бульварі Дружби Народів. 16 листопада 2021 року між чоловіками виник конфлікт, у ході якого зловмисник завдав останньому смертельний удар кулаком в голову.
 
Після вбивства зловмисник ще два дні проживав в квартирі, де знаходилося тіло потерпілого, а потім вирішив позбутися його шляхом розчленування. Рештки тіла чоловік спакував у заздалегідь заготовлені мішки, виніс на смітник, а помешкання ретельно вимив із застосуванням сильнодіючого миючого розчину. За даними слідства, підозрюваний планував ще якийсь час пожити в квартирі вбитого чоловіка, повідомляючи його родичам, що потерпілий у стані алкогольного сп'яніння пішов у невідомому напрямку та не повернувся.
 
Ідентифікувати особу потерпілого вдалося завдяки низці експертиз шляхом порівняння із зразками ДНК його родичів, які на той момент мешкали в Грузії.
 
Підозрюваного затримали в Дарницькому районі столиці. Чоловік переховувався та збирався виїхати за кордон.  Раніше він вже був засуджений за квартирні крадіжки та розбій.
 
Враховуючи беззаперечні докази, надані стороною обвинувачення, суд визнав чоловіка винним в умисному вбивстві та призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.
 
До вступу вироку у законну силу обвинувачений перебуватиме під вартою.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1267