22.12.2022

Викрав 40 тис. євро за допомогою квадрокоптера – шахрая із псевдообмінника засуджено до 5, 5 років позбавлення волі

      

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Подільської окружної прокуратури міста Києва судом оголошено обвинувальний вирок чоловіку, який заволодів коштами громадянина під виглядом обміну валюти.
 
Прокурорами у суді доведено, що для реалізації злочинного плану раніше судимий уродженець Луганської області розмістив в інтернеті оголошення про обмін валюти за вигідним курсом. На оголошення відгукнувся громадян, який планував обміняти 40 тис. євро на гривні.
 
Під час зустрічі, яка відбулася в одному з обмінних пунктів, чоловік передав указані кошти шахраю. У цей час зловмисник непомітно для клієнта помістив гроші у сумку-сітку, прикріплену до квадрокоптера, після чого активував дрон, спрямувавши  його у заздалегідь підготовлене місце.
 
Надалі шахрай покинув приміщення через прихований отвір у стіні.
 
Квадрокоптер з прикріпленою сумкою із 40 тис. євро впав неподалік місця скоєння злочину та був виявлений місцевою мешканкою, яка повідомила про знахідку правоохоронні органи.
 
Вироком Подільського районного суду міста Києва зловмисника визнано винним в інкримінованому правопорушенні та засуджено до покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі.
 
У ході слідства грошові кошти вилучено та повернуто потерпілому у повному обсязі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2512