22.12.2022

Екснародному депутату повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність України

                                    

Київська міська прокуратура повідомила про підозру народному депутату України IV-VIII скликань у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України).
 
За даними слідства, колишній народний обранець у серпні 2022 року на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі опублікував пост із публічними закликами до підтримки військової агресії РФ проти України, звеличуванням держави-агресора та її дій з окупації територій України.
 
У дописі він стверджував, що українське населення на захоплених територіях позитивно ставиться до окупантів, повторював російську пропаганду про нібито забезпечення мешканців системною гуманітарною допомогою, відновлення зруйнованих населених пунктів та впровадження російських стандартів соціального забезпечення.
 
Крім того, підозрюваний переконував мешканців тимчасово окупованих територій Херсонської, Запорізької та Харківської областей у можливості отримати списання кредитних боргів. Для цього їм необхідно «проявити свою громадянську позицію» та отримати російські паспорти.
 
За твердженнями екснардепа, який за наявними даними переховується на території РФ, «вибір народу України – бути з Росією».
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та здійснюється слідчими СУ ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності СБУ.
 
Нагадаємо, раніше екснародному депутату було повідомлено про підозру за фактом незаконного відчуження понад 200 об’єктів нерухомості та корпоративних прав трьох товариств з метою подальшої легалізації цього майна.
 
У межах кримінального провадження у серпні 2022 року за клопотанням Київської міської прокуратури активи колишнього народного депутата України вартістю 600 млн грн заарештовано та передано в управління АРМА.
 
Підозрюваний перебуває у розшуку.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 459