26.12.2022

Аферисту, який «заробив» майже 2, 4 млн гривень на продажі неіснуючих медичних масок, повідомлено про підозру

                                  

За процесуального керівництва прокурорів Дарницької окружної прокуратури міста Києва викрито директора підприємства у шахрайському заволодінні грошовими громадян в особливо великих розмірах під приводом реалізації медичних масок (ч. 4 ст. 190 КК України).
 
Згідно з даними досудового розслідування, у березні 2020 року, в період початку пандемії COVID – 19 на території України, зловмисник, вводив громадян в оману, пропонуючи продаж медичних масок за вигідною ціною. При цьому, слідством установлено, що його підприємство ніколи не займалося продажем медичних масок та не мало потужностей для їх виготовлення.
 
Після перерахунку потерпілими грошових коштів директор підприємства на телефонні дзвінки не відповідав та поставку медичних масок не здійснював.
 
У такий спосіб зловмисник заволодів грошовими коштами громадської організації з Вінниці у сумі 1 480 000 грн. та приватного підприємця у сумі 880 000 грн.
 
За результатами проведених економічних та почеркознавчих експертиз підприємцю повідомлено про підозру та Дарницьким районним судом м. Києва обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі майже 1, 4 млн гривень.
 
Встановлюється причетність інших осіб до вчинення цього злочину.
 
Злочинну діяльність задокументовано прокурорами спільно зі слідчими СВ Дарницького УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження управління протидії кіберзлочинам у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1046