28.12.2022

Систематично ґвалтував малолітню падчерку – затримано мешканця столиці

                              

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Шевченківської окружної прокуратури міста Києва затримано та повідомлено про підозру 35-річному чоловіку за фактами неодноразового зґвалтування малолітньої дівчинки (ч.ч. 4, 6 ст. 152 КК України).
 
У жовтні 2022 року до правоохоронних органів надійшла інформація від Центру соціально-психологічної реабілітації дітей про те, що поміщена до цього закладу 11-річна дівчинка, яку разом з 7-річною сестрою вилучили з неблагополучної родини, повідомила про факт сексуального насильства над нею з боку вітчима.
 
За результатами комплексу слідчих (розшукових) заходів, а також проведення психологічного дослідження дівчинки за допомогою «зеленої кімнати», інформація щодо вчинення відносно неї сексуального насильства знайшла своє підтвердження, триває розслідування можливого вчинення аналогічних протиправних дій стосовно малолітньої сестри потерпілої.
 
У межах досудового розслідування слідчі та прокурори здобули докази, достатні для затримання чоловіка та повідомлення йому про підозру. Наразі судом йому обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
За вчинене зловмиснику загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Шевченківського УП ГУ НП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 443