30.12.2022

Колаборантка з Херсона здалася українському правосуддю

                                                                                   

За клопотанням Київської міської прокуратури чиновницю-колаборантку з Херсона, яка перебувала у розшуку та здалась правосуддю, взято під варту (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрювана до повномасштабного вторгнення РФ в Україну очолювала відділ соціально-психологічної служби виправної колонії в Херсоні.
 
Після захоплення міста чиновниця перейшла на бік ворога та почала співпрацювати з окупаційною владою.
 
Вона добровільно погодилася на пропозицію окупантів очолити «отдел кадров» у незаконно створеній загарбниками «исправительной колонии».
 
Перебуваючи на цій посаді, активно підтримувала дії країни-агресора та агітувала місцеве населення до лояльності к окупантам.
 
За процесуального керівництва Київської міської прокуратури псевдочиновниці було повідомлено про підозру та оголошено у розшук.
 
Після звільнення Херсона жінка переховувалася на підконтрольній Україні території. Проте, усвідомлюючи невідворотність покарання, підозрювана добровільно з’явилася до суду, де їй обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Санкція статті передбачає від 12 до 15 років позбавлення волі.
 
Викриття колаборантки здійснювалося прокурорами спільно із співробітниками ГУ ВБ СБУ та слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1513