02.01.2023

Судитимуть двох військовослужбовців РФ, які розстріляли цивільного під час окупації Гостомеля

       

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно двох російських військовослужбовців, які вчинили вбивство цивільного громадянина під час тимчасової окупації смт Гостомель. 
 
Злочин стався 11 березня 2022 року на території Гостомельського притулку для тварин по вул. Свято-Покровській, де окупанти облаштували тимчасовий військовий пункт. 
 
Як встановлено досудовим розслідуванням, під час перебування на території смт Гостомель російські військовослужбовці намагалися залучити місцеве цивільне населення до розвантаження та переміщення боєприпасів. Коли один з місцевих мешканців відмовився виконувати цей наказ, окупанти з метою залякування відвели чоловіка у лісопосадку начебто для розстрілу. Коли місцевий вдруге відмовився допомагати загарбникам, один з командирів віддав підлеглому наказ розстріляти чоловіка. 
 
Прокурори спільно з СБУ та управлінням карного розшуку столичної поліції ідентифікували російських військовослужбовців, причетних до вбивства громадянина України.
 
Вказаним особам заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 438 КК України - порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством. 
 
За вчинення особливого тяжкого злочину військовим РФ загрожує покарання від 10 до 15 років позбавлення волі, або довічне ув’язнення.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1327