09.01.2023

У Києві затримали озброєну групу наркоторговців з «товаром» на 1 млн гривень

                         

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва затримано шістьох осіб, причетних до організації розгалуженої мережі збуту наркотиків у столиці  (ч. 2, 3 ст. 309, ч. 3 ст. 307 КК України).
 
Правоохоронці понад півроку документували злочинну діяльність наркоділків. За весь цей час було проведено низку слідчих дій та оперативних закупок, завдяки яким вдалося повністю викрити схему  збуту її учасниками наркотичних та психотропних речовин.
 
У ході чергового етапу спецоперації затримано шістьох осіб, причетних до злочинної діяльності. Затримані - мешканці столиці, віком від 29 до 53 років.
 
За місцем проживання фігурантів проведено санкціоновані та  невідкладні обшуки, під час яких вилучено близько 1, 5 кг речовини, схожої на амфетамін, близько 100 гр каннабісу, мобільні телефони, планшети, персональні комп’ютери, флеш накопичувачі, електроні ваги, засоби для фасування, сім картки, грошові кошти.
 
За попередніми даними, вартість вилучених наркотичних та психотропних  речовин становить  близько 1 млн гривень.
 
Крім того, в одного з фігурантів вилучено предмети, схожі на пістолети та рушницю, а також 95 предметів, схожих на бойові набої до вказаних видів зброї.
 
Наразі організатору та учасникам організованої групи повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи. Зокрема, організатору обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.
 
Вилучені предмети та речовини направлені на експертні дослідження. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Викрито злочинну діяльність прокурорами спільно зі слідчими Шевченківського управління поліції ГУ НП в м. Києві, за силової підтримки бійців ППОП 1 ГУ НП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1371