11.01.2023

Трьох тюремників з Херсонщини судитимуть за колаборацію з окупантами

                                        

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти відносно трьох працівників Північної виправної колонії N 90 в м. Херсон, які добровільно зайняли керівні посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, обвинувачені, будучи працівниками виправної колонії м. Херсон, після захоплення міста збройними силами Російської Федерації перейшли на бік ворога та добровільно погодились обійняти керівні посади у незаконно створених окупаційною владою каральних установах.
 
У список обвинувачених потрапили перший заступник начальника виправної колонії, який погодився стати її так званим «керівником», головна бухгалтерка виправної колонії, яка очолила бухгалтерію «Управления службы исполнения наказаний Херсонской области» та помічник начальника виправної колонії, який був призначений так званим керівником «Херсонського следственного изолятора».
 
Працюючи у незаконно створених правоохоронних органах, колаборанти активно підтримували збройну агресію Російської Федерації проти України та виконували вказівки окупантів.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Києві за оперативного супроводження ГУ ВБ СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1463