11.01.2023

Судитимуть шахрайку, яка заволоділа двома квартирами у столиці вартістю 2 млн гривень

                                               

Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 35-річної уродженки м. Запоріжжя за фактом шахрайського заволодіння майном відумерлої спадщини, що належить територіальній громаді міста (ч. 4 ст. 190, ч. 3, 4 ст. 358 КК України).
 
Згідно матеріалів слідства, обвинувачена разом з іншими невстановленими особами підробила договори дарування від імені померлих власників двох квартир, розташованих у Солом’янському та Оболонському районах столиці. Надавши підроблені документи державним реєстраторам, жінка зареєструвала за собою право власності на вказані об’єкти нерухомості, які за законом є відумерлою спадщиною територіальної громади. В подальшому квартири були продані добросовісним набувачам.
 
Вартість незаконно відчужених квартир становить близько 2 млн гривень.
 
Санкцією інкримінованих злочинів передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення полі на строк до 12 років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки и вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1430