17.01.2023

Закликала до капітуляції - повідомлено про підозру керівниці структурного підрозділу інституту судових експертиз СБУ

      

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури керівниці відділу Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України повідомлено про підозру у виправдуванні та визнанні правомірної збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України).
 
Згідно із матеріалами кримінального провадження, 48-річна заступник начальника відділу після повномасштабного вторгнення збройних сил РФ в Україну систематично проводила серед своїх підлеглих агітаційну роботу в інтересах країни-агресора, направлену на виправдання дій окупантів.
 
Зокрема, підозрювана повторювала «псевдоісторичні» тези російської пропаганди, намагаючись представити збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочату у 2014 році, як внутрішній громадянський конфлікт, глоріфікувала учасників та організаторів цієї агресії та закликала до капітуляції перед ворогом.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві за оперативного супроводження ГУ ВБ СБУ.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 1212