25.01.2023

Столична прокуратура передала на потреби ЗСУ понад 52 млн грн арештованих коштів чайної компанії з російськими бенефіціарами

            

Подільською окружною прокуратурою міста Києва в межах розслідування у кримінальному провадженні на користь Збройних Сил України передано понад 52 млн грн арештованих коштів.
 
Слідством встановлено, що в місті Києві та на території інших регіонів України здійснюють діяльність підприємства, які займаються виробництвом та продажем чаю. Кінцевими бенефіціарними власниками компаній є резиденти РФ.
 
Діяльність цих компаній та підконтрольних ним суб’єктів господарювання досліджується на предмет причетності до фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України,  та привласнення майна (ч. 2 ст. 110-2, ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Враховуючи, що кінцевим бенефіціарним власником компаній є резидент РФ, існує значний ризик у прийнятті рішень керівництвом вказаних підприємств на шкоду державній безпеці України.
 
За клопотанням окружної прокуратури банківські рахунки вказаних товариств заарештовано, а кошти розміщені на них в розмірі понад 52 млн грн. передано на користь Збройних сил України.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за матеріалами Центрального апарату СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1100