26.01.2023

Продавав в інтернеті неіснуючий товар - затримано шахрая, який ошукав понад 60 громадян на 1,5 млн гривень

                                                  

Дарницькою окружною прокуратурою міста Києва викрито та повідомлено про підозру 37-річному уродженцю міста Донецьк, який під виглядом здійснення інтернет-продажів заволодів коштами громадян (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний у 2022 році заснував інтернет-сайт Ukrbay та розмістив на ньому неправдиві оголошення про продаж комп’ютерів, побутової техніки та інших непродовольчих товарів.
 
Зловмисник вимагав від довірливих покупців повну передоплату за обраний товар. Оплата надходила на банківські картки, оформлені на його близьких родичів.
 
Таким чином чоловік ошукав понад 60 громадян та заволодів їхніми коштами на суму понад 1, 5 млн гривень.
 
У ході проведення обшуків за місцем мешкання підозрюваного вилучено комп’ютерну техніку, з якої здійснювалось адміністрування інтернет-сайту, та банківські картки, на які перераховувалися кошти.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та вживаються заходи для встановлення всіх потерпілих від шахрайських дій.
 
За вчинене чоловіку загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Дарницького УП ГУНП у місті Києві, оперативне супроводження - Кіберполіція м. Києва.
 
Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1464