27.01.2023

Обіцяв побудувати паркінг з торгівельним комплексом, але за 16 років навіть не розпочав будівництво - прокуратура заявила позов

      

Київська міська прокуратура звернулась до господарського суду м. Києва з позовом про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки вартістю понад 7 млн грн, розташованої на перетині вулиці Приозерної та проспекту Героїв Сталінграда в Оболонському районі м. Києва.
 
Встановлено, що у 2006 році товариство отримало в оренду земельну ділянку для будівництва, обслуговування та експлуатації паркінгу з торговельним комплексом.
 
Укладаючи договір оренди землі, Київська міська рада очікувала на належне виконання забудовником його умов.
 
Однак, незважаючи на неодноразове поновлення строку оренди землі, товариство за 16 років так і не розпочало її забудову.
 
Беручи до уваги, що будівництво підземних і наземних багаторівневих паркінгів є одним із основних напрямів розвитку транспортної інфраструктури міста, а торговельні комплекси забезпечують потреби містян у товарах та послугах, тривала незабудова земельної ділянки не сприяє її ефективному та раціональному використанню в інтересах громади та завдає шкоди розвитку столиці.
 
Наразі судом відкрито провадження у цій справі та призначено підготовче судове засідання.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1308