27.01.2023

Відкрито підтримала окупантів - ексдержслужбовицю з Луганщини підозрюють у колабораціонізмі

                                        

Святошинською окружною прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру 39-річній мешканці смт. Мілове Луганської області за фактом добровільного зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрювана до початку повномасштабного вторгнення збройних сил РФ в Україну працювала фахівцем у центрі зайнятості одного з відділень Луганської області.
 
Після захоплення смт. Мілове представниками НЗФ ЛНР та військами РФ, держслужбовиця відкрито висловила підтримку окупаційним військам та почала надавати їм всебічну підтримку.
 
На початку квітня 2022 року, запевнивши представників окупаційної адміністрації у своїй відданості, підозрювана була призначена на посаду директора "Об'єднаного відділення Республіканського центру зайнятості самопроголошеної ЛНР у Міловському районі", при цьому заохочуючи підлеглих до активної співпраці з "ЛНР".
 
Наразі досудове розслідування триває.
 
За вчинення вищевказаного злочину передбачено покарання на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1020