31.01.2023

Зусиллями прокуратури столичній громаді повернуто адміністративну будівлю вартістю 159 млн гривень

    

Дніпровська окружна прокуратура міста Києва забезпечила реальне виконання рішення суду про повернення територіальній громаді столиці незаконно відчуженої адміністративної будівлі по проспекту Павла Тичини у місті Києві вартістю понад 159 млн гривень.
 
Під час досудового розслідування встановлено, що у 2016 році право власності на частину двоповерхової нежитлової будівлі площею 2840 кв. м. незаконно зареєстровано за юридичною особою на підставі підробленого свідоцтва про право власності. Після цього будівлю внесли до статутного капіталу іншої юридичної особи для подальшого продажу.
 
Захищаючи інтереси територіальної громади, окружна прокуратура звернулась до суду з позовною заявою для скасування незаконної реєстрації права власності на вказану будівлю, яка судом задоволена.
 
Наразі завдяки зусиллям прокуратури рішення суду реально виконано – право власності на майно зареєстровано за столичною громадою.
 
Крім того, за фактом незаконної реєстрації права власності на майно громади розслідується кримінальне провадження. Слідство триває.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1145