02.02.2023

Столичні прокурори передали на потреби ЗСУ 350 бронежилетів

     

За клопотанням Солом’янської окружної прокуратури міста Києва на потреби Збройних Сил України передано 350 бронежилетів високої якості (п’ятого класу захисту за стандартами НАТО).
 
Військова амуніція була вилучена під час обшуку в межах кримінального провадження за фактами порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю, з використанням підроблених документів та зловживанням повноваженнями службовою особою (ч. 1 ст. 333, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364-1 КК України).
 
За версією слідства, керівник підприємства під час проведення митного оформлення імпортованого товару, а саме бронеплит та тактичних розгрузок, надав підроблений сертифікат кінцевого споживача задля ухилення від сплати митних платежів, чим спричинив збитків державному бюджету на суму понад 1,1 млн грн.
 
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Триває ознайомлення підозрюваного та його захисників з матеріалами кримінального провадження.
 
З метою відшкодування завданих збитків прокурором у вказаному кримінальному провадженні підготовлено цивільний позов.
 
При цьому, за клопотанням окружної прокуратури вилучені бронеплити та тактичні розгрузки передані на потреби Збройних Сил України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 973