03.02.2023

Зусиллями прокуратури столичній громаді повернуто будинок на вул. В.Чорновола вартістю понад 225 млн гривень

     

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва забезпечила реальне виконання рішення суду про повернення територіальній громаді столиці незаконно відчуженого будинку на вул. В’ячеслава Чорновола у місті Києві вартістю понад 225 млн гривень.
 
Так, під час досудового розслідування встановлено, що невстановлені особи незаконно, на підставі підробленого рішення Ленінського районного суду міста Севастополя, зареєстрували за товариством право власності на об’єкт нерухомого майна по вул. Павлівській у м. Києві.
 
При цьому фактично указаний об’єкт є будинком по вул. В’ячеслава Чорновола, що належить до комунальної власності. Зміна адреси його розташування, що зазначена у документах, була здійснена шахраями умисно, з метою приховання злочину та ускладнення процесу його повернення законному власнику – територіальній громаді м. Києва.
 
Захищаючи інтереси столичної громади, окружна прокуратура звернулась з позовною заявою до суду для скасування незаконної реєстрації права власності на вказану будівлю, яка судом задоволена.
 
На теперішній час зусиллями окружної прокуратури рішення суду реально виконано - право власності за товариством припинено, про що внесено відповідні записи до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
 
Крім того, за фактом незаконної реєстрації права власності на майно громади триває досудове розслідування.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1117