03.02.2023

Керівництво Центральної військово-лікарської комісії викрито на одержанні хабара за видачу документів про непридатність до військової служби

                                      

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру заступнику голови центральної військово-лікарської комісії Медичних сил Збройних сил України, викритого на одержанні неправомірної вигоди за видачу документів про непридатність до військової служби (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний за грошову винагороду у сумі 5000 доларів США запропонував громадянину призовного віку сприяння у виготовленні медичних та військових документів, що стануть підставою для складання висновку комісії про його непридатність до військової служби за станом здоров’я та надасть право вільно перетинати державний кордон України. 
 
Під час обшуків за місцем роботи та мешкання фігуранта правоохоронці виявили великі суми готівкових коштів у різних валютах на суму понад 5 млн гривень, походження яких наразі встановлюється. 
 
Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності інших осіб, які можуть бути до неї причетні.
 
Заходи із викриття правопорушення проводились прокурорами спільно із співробітниками ГУ СБУ у м. Києві та Київській області та слідчими третього слідчого відділу Територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1042