03.02.2023

Ексочільнику Херсонської ОВА повідомлено про підозру

      

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру колишньому голові Херсонської обласної військової адміністрації за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненого у великому розмірі.
 
Слідством встановлено, що колишній високопосадовець на початку військової агресії рф проти України отримав у тимчасове користування автомобіль.
 
У липні 2022 року, після звільнення з посади голови Херсонської ОВА, підозрюваним у місті Києві забезпечено виготовлення підробленої довіреності від власниці вказаного транспортного засобу щодо право відчуження автомобіля.
 
Після цього, у вересні 2022 року у місті Києві, підозрюваним на підставі підробленої довіреності відчужено зазначений автомобіль на користь свого водія, який цього ж дня нібито продав дане авто підозрюваному.
 
Доводячи до кінця свій злочинний умисел підозрюваний зареєстрував транспортний засіб у сервісному центрі на власне ім’я.
 
У такий спосіб колишній голова Херсонської ОВА заволодів чужим майном, спричинивши шкоду потерпілій на суму понад 500 тисяч гривень.
 
Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України.
 
Під час слідства на автомобіль накладено арешт. Транспортний засіб перебуває у розшуку. Досудове розслідування триває та здійснюється слідчими Подільського УП ГУ НП в м. Києві. Оперативний супровід -  ДЗНД СБ України.

кількість переглядів: 987