08.02.2023

Директорку приватного дитячого садка підозрюють у розтраті 2 млн грн батьківських внесків

    

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директорці дитячого садка за фактом розтрати чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого у великих розмірах, повторно, в умовах воєнного стану (ч.ч. 2, 3, 4 ст. 191 КК України).
 
За матеріалами слідства, підозрювана, перебуваючи на посаді директора приватного дитячого садка, упродовж декількох місяців безпідставно перераховувала батьківські внески з банківських рахунків садка на розрахункові рахунки фізичних осіб-підприємців за консультаційні послуги, які фактично не надавались.
 
Діями зловмисниці дитсадку завдано збитків на понад 2 млн грн.
 
Наразі директорці повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1136