17.02.2023

Збитки на оренді ринку «Рибалка» у понад 1 млн гривень - керівники Департаменту комунальної власності м. Києва постали перед судом

                                  

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду  обвинувальні акти відносно директора Департаменту комунальної власності міста Києва та його першого заступника за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, між Департаментом комунальної власності м. Києва та приватною фірмою був укладений договір про оренду цілісного майнового комплексу «Ринок «Рибалка», розташованого на вул. Набережне шосе. 
 
У подальшому, діючи всупереч інтересам служби, посадові особи згаданого Департаменту утворювали комісії щодо перевірки стану орендованого майна. За результатами роботи цих комісій складалися акти про припинення нарахування орендарям орендної плати начебто через незадовільний стан цих приміщень.
 
При цьому складення таких актів не передбачено чинним законодавством, а порядок вирішення спорів в частині придатності об’єкта оренди до використання за цільовим призначенням відноситься до компетенції суду.
 
Таким чином, внаслідок службової недбалості директора Департаменту та його першого заступника територіальній громаді міста Києва завдано збитків на суму 1 млн 112 тис. грн. у вигляді недоотриманих щомісячних орендних платежів.
 
Наразі обвинувальні акти відносно посадовців скеровано до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
 
Крім того, у зв’язку із бездіяльністю Київської міської ради як власника майна, прокурором в інтересах територіальної громади міста Києва заявлено цивільні позови до обвинувачених про солідарне відшкодування всієї суми завданих збитків.
 
Нагадаємо, раніше прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти відносно згаданих посадовців за фактами завдання збитків у понад 22 млн гривень при розрахунках плати за оренду приміщення кінотеатру «Київ».
 
Досудове розслідування за ще двома епізодами, пов’язаними з порушеннями з боку керівництва згаданого Департаменту при розрахунках орендної плати за користування комунальним майном, триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1543