22.02.2023

500 дол. за місце на столичних ярмарках – начальнику управління КМДА повідомлено про підозру

    

Солом’янською окружною прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру керівнику одного з управлінь КМДА за фактом одержання неправомірної вигоди за надання місць на столичних ярмарках (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Згідно матеріалів слідства, керівник управління, який одночасно займає посаду заступника начальника одного з Департаментів КМДА, розробив корупційну схему видачі дозволів на встановлення додаткових торгівельних місць на ярмарках в м. Києві.
 
Так, за місце на торгівельній площадці у центральних районах столиці фермери та підприємці повинні були сплачувати 500 дол. щоквартально, а у подальшому 150 дол. щомісячно. У разі ж відмови сплачувати ці кошти для реалізаторів продукції створювалися штучні перешкоди в роботі на території столиці.
 
За результатами розслідування та на підставі отриманих доказів начальнику управління повідомили про підозру.
 
Крім того, у ході проведених обшуків за місцем роботи та проживання підозрюваного, а також осіб, які можуть бути причетні до вказаної корупційної схеми, правоохоронці вилучили документацію, що пов’язана з ярмарковими заходами та «чорнові» записи.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими Солом’янського УП ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження співробітників Управління стратегічних розслідувань в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1152