23.02.2023

Обкрадали людей біля банків – затримано зухвалих злодіїв

                                   

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру двом мешканцям столиці, які підшуковували жертв біля банківських установ та таємно викрадали у них гроші (ч. 4 ст. 185 КК України).
 
Зловмисники, перебуваючи поблизу одного із відділень банку по просп. Академіка Глушкова у м. Києва, звернули увагу на чоловіка, який знімав готівку з банківського рахунку. Дочекавшись, поки останній вийде, попрямували за ним. Крадії діяли злагоджено між собою та поки один відволікав жертву – другий витягнув з кишені потерпілого 28 тисяч гривень.
 
Наступну жертву зловмисники обікрали біля одного з поштових відділень на проспекті Свободи. Пенсіонер отримав на пошті грошові кошти та поклав їх у паспорт. Діючи за вже розробленою схемою, зловмисники видурили у чоловіка паспорт, після чого повернули назад лише з частиною коштів. Потерпілий недорахував 3200 грн.
 
Завдяки спільним оперативним заходам правоохоронцям вдалося встановити особи зловмисників та затримати їх в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та перевіряється їх причетність до вчинення аналогічних злочинів на території столиці.
 
За крадіжку в умовах воєнного стану чоловікам загрожує до 8 років позбавлення волі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1139