24.02.2023

Організатору наркопритону повідомлено про підозру

                    

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Деснянської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 32-річному киянину за фактами організації і надання приміщення для незаконного вживання наркотиків та незаконного придбання, зберігання та збуту особливо небезпечних наркотичних засобів із схилянням неповнолітніх до їх вживання (ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 315, ч. 2 ст. 317 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник систематично надавав приміщення своєї квартири для вживання особами наркотичних засобів, серед яких опинились і двоє неповнолітніх. 
 
Слідчими встановлено, що 21 лютого поточного року підозрюваного відвідали двоє неповнолітніх дівчат, одна з яких школярка. Він збув їм наркотики та надав квартиру для вживання. У подальшому одній з дівчат стало зле, проте не бажаючи викриття протиправної діяльності зловмисник не викликав швидку медичну допомогу.
 
Врешті швидку допомогу викликала подруга неповнолітньої, лікарі якої прибувши на місце події лише констатували смерть дівчини. В цей час організатор наркопритону в присутності лікарів намагався позбутися наркотичних засобів.
 
На місці події слідчими виявлено та вилучено наркотичні засоби, зіп-пакети для їх фасування, ваги, засоби для вживання наркотиків. Тіло померлої дівчини та вилучені речовини направлено для проведення необхідних судових експертиз.
 
За фактом смерті неповнолітньої зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України. Дівчина з благополучної родини, добре навчалася.
 
Зловмисника затримано та йому повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України - ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 315, ч. 2 ст. 317 КК України.
 
Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудовим розслідуванням одержано вагомі докази, що вказують на умисні дії підозрюваного щодо збуту наркотичних засобів, втягнення у протиправну діяльність інших осіб, серед яких опинилися й неповнолітні. У ході слідства можуть бути встановлені нові докази та надана додаткова кваліфікація діям підозрюваного.
 
Максимальна санкція інкримінованих підозрюваному злочинів передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Деснянського районного управління поліції ГУ НП в м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1170