02.03.2023

Незаконне будівництво ЖК на землях промисловості - прокуратура відсудила у недобросовісного орендаря ділянку вартістю 217 млн грн

                          

Господарський суд міста Києва задовольнив позов Київської міської прокуратури в інтересах держави про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки у Святошинському районі м. Києва площею понад 4 га та вартістю 217,4 млн грн.
 
Прокуратура встановила, що Київрада у 2003 році передала акціонерному товариству в довгострокову оренду на 25 років земельну ділянку по провулку Приладному, що відноситься до категорії земель промисловості, з конкретно визначеним призначенням - для експлуатації та обслуговування адміністративно-виробничих та господарських будівель і споруд.
 
Однак, у порушення земельного законодавства та всупереч умов договору товариство розпочало на цій території будівництво житлового комплексу, чим фактично без відповідного рішення Київради незаконно змінило категорію земельної ділянки з земель промисловості на землі житлової та громадської забудови.
 
Таким чином, товариство, будучи достеменно обізнаним про відсутність рішення Київради щодо зміни цільового призначення спірної земельної ділянки, здійснює її нецільове використання шляхом забудови житловим комплексом, у той час як для цієї мети земля не відводилася.
 
За таких обставин суд погодився з доводами прокурора про неможливість житлового будівництва на землях промисловості та задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2585