10.03.2023

5 млн грн збитків на відновленні парків у місті Дніпро – повідомлено про підозру керівникам КП та підрядникам

     

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру двом керівникам комунальних підприємств м. Дніпро та трьом директорам місцевих підрядних організацій у розтраті близько 5 млн грн бюджетних коштів (ч. 5 ст. 191 КК України, ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України).
 
За даними слідства, упродовж 2021 року керівники комунальних підприємств міста Дніпро уклали з трьома підрядними підприємствами договори на виконання робіт з відновлення двох парків міста Дніпро та надання послуг з обробки дерев отрутохімікатами.
 
За результатами проведення робіт підрядники завищили в офіційних документах обсяги та вартість виконаних робіт, а також наданих послуг, що призвело до завдання збитків бюджету Дніпровської міської територіальної громади на суму близько 5 млн грн.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється СУ ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження УСР в м. Києві ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1000