10.03.2023

Киянина підозрюють у поширенні та публічному використанні комуністичної символіки

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури, повідомлено про підозру киянину за фактом поширення та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний, використовуючи власну сторінку у соціальній мережі, систематично поширював публікації, в яких містяться ознаки пропаганди комуністичного тоталітарного режиму та зображення комуністичної символіки.
 
Так, упродовж листопада-грудня 2022 року чоловік розміщував публікації із зображенням герба СРСР, портретами керівників комуністичного режиму, листівками з привітаннями з радянськими святами, супроводжуючи такі публікації особистими коментарями.
 
Використання та поширення таких матеріалів заборонено Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».
 
Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 
Санкція статті передбачає покарання до 5 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1195