13.03.2023

Прокуратура повернула киянам землі колишньої типографії, які незаконно прибрала до рук одна з райрад Київщини

    

Київська міська прокуратура спільно з Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва успішно відстояли у суді право територіальної громади міста Києва на земельні ділянки комунальної власності у Святошинському районі столиці.
 
Як встановило слідство, одна з районних рад Київської області з порушенням вимог закону оформила за собою право власності на земельні ділянки на вул. Львівській, на яких розташована будівля колишньої типографії та які належать на праві власності територіальній громаді міста Києва.
 
Загальна площа земельних ділянок становить близько 0,4 га, а їх ринкова вартість понад 18,5 млн грн.
 
У подальшому між районною радою та товариством–забудовником був укладений інвестиційний договір, за яким передбачено будівництво на спірних земельних ділянках багатоповерхового житлового комплексу із приміщеннями комерційного призначення.
 
З метою відновлення порушених прав територіальної громади столиці окружною прокуратурою заявлено позовну заяву про витребування земельних ділянок та скасування рішень про державну реєстрацію права власності на них.
 
Завдяки активній позиції прокуратури та зібраним доказам Господарський суд міста Києва за наслідками судового розгляду справи задовольнив позов прокурора та повернув земельні ділянки належному власнику – Київській міській раді.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1092