14.03.2023

Повідомлено про підозру громадянину за фактом самовільного зайняття ділянки та будівництва в історичній частині Києва

     

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру громадянину України за фактом самовільного зайняття земельної ділянки та самовільного будівництва в межах території Державного історико – архітектурного заповідника «Стародавній Київ» (ч. 4 ст. 197-1 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний, не маючи рішень органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу у власність чи у користування земельної ділянки, а також за відсутності дозвільних документів здійснив самовільне будівництво одноповерхової споруди - закладу громадського харчування на вулиці П. Сагайдачного у Києві.
 
Вказана земельна ділянка відноситься до зони охорони ІІІ категорії пам’ятки національного значення Андріївської церкви та розташовується у Центральному історичному ареалі міста Києва, в археологічній та архітектурній охоронних зонах, на території пам’ятки ландшафту і історії місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір і долини річки Дніпро», в межах пам’ятки археології місцевого значення «Культурний шар Подолу ІХ-ХVІІІ ст.».
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється СВ УП в метрополітені ГУ НП у м. Києві. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 966