14.03.2023

У столичній прокуратурі відбулася зустріч з представниками бізнесу

      

У Київської міській прокуратурі у форматі «круглого столу» проведено робочу зустріч з представниками бізнес-асоціацій м. Києва.
 
Учасники обговорили питання дотримання прав суб’єктів господарської та інвестиційної діяльності під час здійснення досудового розслідування у відповідних кримінальних провадженнях та недопущення протиправного втручання у діяльність бізнесу з боку правоохоронних органів.
 
У заході взяли участь заступник керівника Київської міської прокуратури, начальник управління захисту інвестицій та запровадження спеціалізації прокурорів Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій Офісу Генерального прокурора, начальники самостійних структурних підрозділів міської прокуратури. У дискусії також взяли участь представники ВГО «Асоціація платників податків України», Федерації роботодавців України, Асоціації «Інформаційні технології України», Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», Ради бізнес-омбудсмена, Європейської Бізнес Асоціації, Американської торгової палати (АСС), ТОВ «АГКО Україна», Компанії «Галс Агро», Спілки Українських підприємців, Національної асоціації банків України, Української рада бізнесу та Київської торгово-промислової палати.
 
 «Сьогодні вкрай важливим питанням є створення передумов для інвестування в економіку України, розвитку підприємств та забезпечення гарантій для доброчесного бізнесу. Запорукою цього має бути справедлива робота правоохоронних органів, довіра до державних інституцій та недопущення неправомірного втручання правоохоронців у діяльність підприємств. При цьому важливо забезпечити баланс між завданнями кримінального провадження та захистом підприємницької діяльності» – наголосила під час зустрічі заступник керівника міської прокуратури Марія Вдовиченко.
 
Представники бізнесу підтримали ініціативу прокуратури та окреслили основні негативні фактори, які впливають на роботу бізнесу в регіоні та проблемні питання у взаємодії з правоохоронними органами.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1172