16.03.2023

Самочинне будівництво у парку «Муромець» - прокуратура заявила позови до власників закладів

     

Деснянською окружною прокуратурою міста Києва, подано до суду 2 позови про звільнення території парку «Муромець» від самовільно збудованих споруд та приведення земельних ділянок у придатний для використання стан. Вартість зазначених земельних ділянок складає 18 млн грн.
 
Так, територія парку «Муромець» відноситься до зон охоронюваного ландшафту та потрапляє в межі проектного заповідання природного комплексу.
 
Разом із тим, за результатами здійснення правозахисної діяльності у сфері додержання вимог природоохоронного законодавства, окружною прокуратурою встановлено, що на території парку та на земельних ділянках, що відносяться до категорії земель природно-заповідного та водного фонду, без жодних правовстановлюючих документів зведено два заклади громадського харчування.
 
Один з них у вигляді цілісного майнового комплексу площею понад 300 кв.м зареєстровано за товариством, інший – площею близько 90 кв.м - за приватним підприємцем.
 
З метою захисту інтересів територіальної громади столиці, окружна прокуратура звернулась з позовними заявами до Господарського суду міста Києва та Деснянського районного суду міста Києва щодо скасування рішень про державну реєстрацію прав власності на вказані об’єкти та зобов’язання відповідачів повернути земельні ділянки у придатному для використання стані шляхом знесення об’єктів самочинного будівництва.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1279