17.03.2023

Прокуратура у судовому порядку вимагає звільнити від самочинної забудови землі Святошинського лісництва, що відносяться до НПП «Голосіївський»

                                    

Святошинська окружна прокуратура міста Києва у судовому порядку вимагає звільнити від самочинної забудови та повернути столичній громаді земельну ділянку природно-заповідного фонду на території Святошинського лісництва, яку включено до складу Національного природного парку «Голосіївський».
 
Установлено, що зловмисники без рішень Київради та належних правових підстав здійснили самочинне будівництво нежитлової будівлі та тимчасових споруд на земельній ділянці площею 0,10 га, власником якої є територіальна громада міста Києва.
 
У подальшому за відсутності належних правовстановлюючих документів ділки здійснили реєстрацію права власності на самочинно збудовані об`єкти за фізичною, а згодом за юридичною особами.
 
Разом із тим, законодавством обмежено використання земель природно-заповідного фонду. Вказані землі перебувають під особливою охороною держави та заволодіння ними всупереч вимогам Земельного кодексу України є недопустимим.
 
Враховуючи викладене та з метою захисту інтересів держави Святошинською окружною прокуратурою скеровано до суду позовну заяву про визнання недійсним правочину щодо самовільно збудованого об’єкту та її реєстрації, знесення нерухомого майна та тимчасових споруд, повернення земельної ділянки територіальній громаді міста Києва.
 
Наразі Святошинським районним судом міста Києва відкрито провадження за позовом прокурора та призначено підготовче судове засідання.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1427