17.03.2023

1, 2 млн грн збитків на реконструкції парку «Наталка» - підрядникам та інженеру технагляду повідомлено про підозру

                                         

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва керівникам двох підприємств та інженеру технагляду повідомлено про підозру у службовому підробленні, неналежному виконанні службових обов’язків та привласненні бюджетних коштів, виділених на відновлення столичного парку (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Згідно із матеріалами досудового розслідування, підрядна та субпідрядна організації на замовлення комунального підприємства проводили будівельні роботи з реконструкції парку «Наталка».
 
По завершенню реконструкції керівники вказаних організацій завищили обсяги та вартість проведених робіт. Вказані дії залишились поза увагою особи, що від імені замовника мала перевіряти відповідність внесених у документи відомостям щодо фактично виконаних робіт.
 
Внаслідок таких дій  з місцевого бюджету були безпідставно перераховані грошові кошти в сумі понад 1,2 млн грн., що підтверджено висновком судової економічної експертизи.
 
Вирішується питання щодо застосування до підозрюваних запобіжних заходів.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Шевченківського УП ГУ НП у місті Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1194