20.03.2023

Прокуратура через суд скасовує незаконну оренду 5 га землі вартістю близько 300 млн грн

    

Київська міська прокуратура у судовому порядку вимагає скасувати державну реєстрацію права оренди на комунальну земельну ділянку площею понад 5 га у Дарницькому районі столиці вартістю майже 300 млн грн.
 
Прокурори встановили, що у вересні 2021 року у товариства закінчився строк дії договору оренди земельної ділянки по вул. Бориспільській, укладений з Київською міською радою.
 
Після вказаного періоду Київська міська рада рішення про поновлення вказаного договору оренди земельної ділянки не приймала та відповідну угоду не укладала.
 
Водночас без згоди власника земельної ділянки товариство самостійно зареєструвало за собою в Державному реєстрі речових прав зміни права оренди, таким чином продовживши строк дії вищезазначеного договору оренди ще на 5 років.
 
Вказані дії здійснені у порушення вимог законодавства та перешкоджають територіальній громаді міста Києва реалізувати усі правомочності власника комунальної земельної ділянки.
 
Наразі судом відкрито провадження у справі за позовом прокуратури про усунення перешкод у розпорядженні земельною ділянкою та справу призначено до розгляду в суді першої інстанції.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1243