22.03.2023

На одержанні хабаря затримано директора одного із структурних підрозділів НАН України

      

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва на одержанні неправомірної вигоди затримано директора одного зі структурних підрозділів НАН України (ст. 368 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, згаданий посадовець, використовуючи службове становище, налагодив протиправний механізм одержання неправомірної вигоди за оренду приміщень від приватних осіб та представників бізнесу. Схема полягала у наданні в оренду складських та офісних приміщень, що належать та перебувають на балансі державного підприємства, без проведення аукціону та погодження президії НАН України.
 
За користування одним з приміщень він зажадав одержувати 80 тис. гривень на рік. У ході слідства правоохоронці задокументували факт одержання посадовцем частини неправомірної вигоди у вигляді щомісячного платежу.
 
Крім того, у службовому кабінеті директора виявлено грошові кошти в сумі близько 80 тис. доларів США та 350 тис грн., походження яких встановлюється.
 
На даний час вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу.
 
Встановлюється причетність інших осіб до вчинення злочину.
 
Злочинну діяльність задокументовано прокурорами спільно зі слідчими СВ Дарницького УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження ГУ «Д» ДЗНД СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1147