24.03.2023

Привласнив земельну ділянку у столиці – обвинувальний акт відносно шахрая скеровано до суду

    

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва до суду скеровано обвинувальний акт стосовно уродженця м. Черкас, який обвинувачується у шахрайському заволодінні земельною ділянкою у Дарницькому районі м. Києва (ч. 3, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, за попередньою змовою групою осіб, слідство відносно яких триває, підробив договір дарування земельної ділянки, площею 0,6 га, яка знаходиться у Дарницькому районі м. Києва, згідно якого померла особа начебто подарувала земельну ділянку обвинуваченому.
 
Використовуючи підроблені документи, зловмисник зареєстрував за собою право власності на вказаний об’єкт нерухомості та у подальшому, з метою одержання прибутку від продажу одержаної у шахрайський спосіб земельної ділянки, відчужив її на користь юридичної особи.
 
Вказаними діями потерпілим спричинено шкоду на суму понад 1, 8 млн грн.
 
З метою збереження речових доказів у кримінальному провадженні за клопотанням окружної прокуратури на земельну ділянку накладено арешт.
 
Санкція статей передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1296