27.03.2023

Підтримала окупантів та заохочувала підлеглих до співпраці з ними - судитимуть ексдержслужбовицю з Луганщини

     

Святошинською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт щодо 39-річної мешканки смт. Мілове Луганської області за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, обвинувачена до початку повномасштабного вторгнення збройних сил РФ в Україну працювала фахівцем у центрі зайнятості одного з відділень Луганської області.
 
Після захоплення смт. Мілове представниками НЗФ так званої «ЛНР» та військами РФ вона відкрито висловила підтримку окупантам.
 
У  квітня 2022 року, запевнивши представників окупаційної адміністрації у своїй відданості, обвинувачена була призначена на посаду директора «Об'єднаного відділення Республіканського центру зайнятості самопроголошеної ЛНР у Міловському районі», де і працює по цей час.
 
Також вона заохочувала підлеглих до активної співпраці з представниками так званої «ЛНР».
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими Святошинського УП ГУ НП в м. Києві.
 
Санкцією статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1062