28.03.2023

Прокуратура через суд вимагає повернути громаді 2-кімнатну квартиру в центрі Києва, яку привласнили шахраї

      

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва у судовому порядку вимагає повернути територіальній громаді міста двокімнатну квартиру, розташовану по вул. Михайла Грушевського у Печерському районі столиці, вартістю понад 5 млн грн.
 
Власником вказаної квартири була самотня киянка, яка померла, не маючи спадкоємців. Після смерті жінки належне їй житло, квартира у Печерському районі, мала б перейти до комунальної власності як відумерла спадщина.
 
Однак, як встановило слідство, 2-кімнатною квартирою на підставі неіснуючого договору дарування заволоділи шахраї, зареєструвавши квартиру за фізичною особою.
 
Разом з цим, інша особа, видаючи себе за начебто племінника померлої, використовуючи підроблені документи, намагалась оформити за собою спадщину на спірну квартиру.
 
За цим фактом було розпочато досудове розслідування, в ході якого псевдоплеміннику повідомлено про підозру у скоєнні злочину.
 
Наразі судом відкрито провадження у справі за позовом прокуратури про визнання спадщини на квартиру відумерлою та її витребування до комунальної власності.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 333