30.03.2023

48-річному вбивці-рецидивісту оголошено обвинувальний вирок

     

За підтримання публічного обвинувачення Деснянською окружною прокуратурою м. Києва оголошено обвинувальний вирок раніше неодноразово судимому, в тому числі за вбивство, 48-річному уродженцю міста Києва за обвинуваченням у вчиненні умисного вбивства (п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України).
 
Прокурором у суді доведено, що у листопаді 2021 року між двома чоловіками, які у квартирі вживали алкогольні напої, виник конфлікт. Під час сутички обвинувачений розкладним ножем наніс потерпілому не менше 6 поранень у життєво-важливі органи, внаслідок чого останній помер на місці.
 
З метою приховати злочин, зловмисник забрав з квартири речі із можливими слідами злочину та мобільний телефон. Він також погрожував матері потерпілого у разі, якщо вона викличе поліцію. Після цього з місця вчинення злочину втік.
 
У суді обвинувачений свою вину не визнав, у вчиненому не розкаявся.
 
Вироком суду чоловіка визнано винним у вчиненні умисного вбивства, вчиненому особою, яка раніше вчинила вбивство за п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України. За сукупністю вироків обвинуваченому призначено остаточне покарання у виді 13 років позбавлення волі.
 
Прокурором вказаний вирок буде оскаржено в апеляційному порядку у зв’язку з невідповідністю призначеного судом покарання характеру суспільної небезпеки вчиненого злочину та особі обвинуваченого, через м’якість призначеного покарання.
 
Досудове розслідування здійснювалось Деснянським управлінням поліції ГУНП в місті Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1047