31.03.2023

Нарколабораторія зі складом «продукції» на 10 млн гривень та арсенал зброї – судитимуть учасника злочинної групи

                      

Оболонською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно 44-річного уродженця Київської області за фактом організації масового виробництва наркотичних та психотропних речовин з метою подальшого збуту,  а також незаконного зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч.1 ст. 263 КК України).
 
Так, в ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний разом із іншими особами у лабораторних умовах налагодили виготовлення наркотичних засобів та психотропних речовин в особливо великих розмірах для їх продажу через інтернет-магазини по всій Україні.
 
Під час проведення слідчих дій правоохоронці провели обшуки на території м. Києва та Київської області. Виявили лабораторію з виготовлення метадону та амфетаміну, а також склад зберігання готової продукції на 10 млн гривень. 
 
У ході слідчих дій вилучено понад 16 кг метадону, 1 кг психотропної речовини амфетамін, понад 100 л прекурсорів, а також 75 одиниць лабораторного обладнання.
 
Крім того, вилучено 37 гранат різного маркування, 8 запалів УЗРГМ, 5 одиниць вогнепальної зброї та понад 4 тисячі набоїв різного калібру.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Кримінальне провадження відносно інших співучасників виділено в окреме провадження, досудове розслідування у якому триває.
 
Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1261