04.04.2023

Продав неіснуючі автомобілі на понад 90 тис. доларів США - повідомлено про підозру шахраю

    

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру мешканцю столиці за фактом шахрайства в особливо великих розмірах, пов’язаного з продажем автомобілів, та у незаконному поводженні зі зброєю (ч.ч. 2, 4 ст. 190, ч.1 ст. 263 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний  обіцяв громадянам сприяння у придбанні автомобілів класу люкс за ціною, значно нижчою ринкової. Автівки пропонувалися придбати з площадки СЕТАМ або пригнати з Литви.
 
Однак після передачі грошових коштів зловмисник припиняв зв’язок з потерпілими, а зобов’язання не виконував.
 
У ході проведених санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили свідоцтва про народження, документи про перебування на військовому обліку, оформлені на різних осіб, печатки державних установ і бланки з ознаками підроблення, грошові кошти, чорнові записи, а також вогнепальну зброю та набої.
 
Наразі зловмиснику обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі понад 1, 2 млн грн.
 
Після проведення експертиз діям зловмисника буде надана додаткова правова кваліфікація.
 
Зазначимо також, що відносно вказаного чоловіка на даний час вже слухається кримінальне провадження у одному із районних судів Києва за організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон та підроблення офіційних документів.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими Печерського УП ГУНП у місті Києві за оперативного супроводження Департаменту внутрішньої безпеки НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1125