10.04.2023

Вимагав хабарі з імпортера цитрусових фруктів - викрито посадовця Держпродспоживслужби у Київській області

                                        

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва затримано посадовця Держпродспоживслужби у Київській області при отриманні неправомірної вигоди за безперешкодне проведення фітосанітарних заходів щодо вантажів з цитрусовими, які імпортувались на територію України (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Згідно із матеріалів кримінального провадження, заступник начальника відділу фітосанітарних заходів на кордоні запропонував приватному підприємцю за грошову винагороду забезпечити швидке та безперешкодне проведення санітарного контролю вантажів з цитрусовими фруктами.
 
Плата за такі послуги залежала від кількості вантажівок, які проходили фітосанітарний контроль, та становила 10-13 тис. грн на місяць. У разі відмови від пропозиції ввезений товар підлягав би тривалій перевірці.
 
Приватний підприємець, будучи обізнаним про посаду, яку займає зловмисник, був вимушений погодитися на його вимоги.
 
46-річного посадовця затримали під час отримання чергового траншу неправомірної вигоди.
 
На цей час громадянину повідомлено про підозру та Солом’янським районним судом міста Києва за клопотанням прокурора відносно нього застосовано запобіжний захід у вигляді застави.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Викриття протиправної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими Солом’янського УП ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження співробітників ГУ СБ у м. Києві та Київській області.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 899